Bio

Matthias Joosse groeide op in een stabiel gezin in IJmuiden, kwam op zijn 17e op radicale wijze tot bekering en trouwde op 19-jarige leeftijd met Manon. Hij begon zijn studie HBO Communicatie op INHolland te Diemen.

BijbelschoolOp 22-jarige leeftijd verhuisden zij naar de Achterhoek, om daar mee te werken in de nieuw te starten bijbelschool Foundation 4 Life. Matthias was hier 5 trainingsjaren verantwoordelijk voor de wekelijkse straatevangelisatie, de preken compilaties, alle communicatie en marketing. Vanaf 2016 is Matthias nog betrokken als docent aan de bijbelschool.

In Arnhem vervolgde hij zijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en specialiseerde zich in Online media. In juli 2010 behaalde hij zijn diploma en begon direct met werken bij een van de grootste online marketing bureaus van Nederland als Accountmanager Online Marketing.

Evangelisatie Training.nl logoVanaf 2011 zag hij de nood vanuit verschillende kerken en gemeenten en startte hij Evangelisatie Training.nl op. Een platform waarop kerken en gemeenten evangelisten kunnen inschakelen die de organisatie/gemeenteleden komt trainen uit hun ervaring en expertise. Tenslotte is dat wat evangelisten volgens Efeze 4 moeten doen, de Heilige toerusten en het Lichaam opbouwen.

Evangelisatie materiaal logoIn juli 2012 ontving Matthias de visie voor nieuw evangelisatiemateriaal. Het huidige materiaal was in de boodschap te lastig te begrijpen en qua vormgeving gedateerd. Het nieuwe, moderne evangelisatie materiaal spreekt een breder publiek aan en heeft een eenvoudige duidelijke boodschap. De mens heeft een redder nodig.

Logo bijbelschool vergelijker.nl

Daarnaast groeide er sinds de start van Foundation 4 Life in zijn hart het idee om mensen de juiste bijbelschool te laten vinden die bij de roeping die God op hun leven heeft gelegd past. De onduidelijkheid die er bestaat bij jongeren (en ouderen) over de verschillen onderling onder de bijbelscholen in Nederland zijn erg groot. Het platform Bijbelschool Vergelijker.nl werd opgestart in samenwerking met alle fulltime en parttime bijbelscholen van Nederland en zag in december 2012 het licht.

Eind 2012 ging het online marketing bedrijf talliet en bracht God Mannatech op het pad van Matthias. Mannatech maakt sinds 1993 unieke, baanbrekende, 100% plantaardige voedingssupplementen gebaseerd op de levensveranderende Mannatechwetenschap glycobiologie. Mannatech maakt uitsluitend plantaardige producten en richt zich op gewichtsbeheersing met maaltijdvervangers, voedingssupplementen en huidverzorging. Na drie maanden intensief onderzoek en meerdere, duidelijke en concrete profetische bevestigingen startte Matthias zijn eigen Mannatech onderneming. Matthias leidt als onafhankelijke associate een team en helpt hen een stroom van doorlopend inkomen te generen met Mannatech.

Logo-Nederland-zal-worden-GeredIn mei 2014 sprak God duidelijk. Matthias deed al jaren een ding; hij zette zich in om Nederland gered te zien worden. Het spreken op zondag is erop gericht dat de mensen in Nederland hun omgeving gaan bereiken met de krachtige boodschap van het kruis. De evangelisatie trainingen zijn erop gericht dat de mensen in Nederland hun omgeving weten te bereiken met de krachtige boodschap van redding  en hoop en de evangelisatie materialen zijn erop gericht dat de mensen in Nederland hun omgeving gaan bereiken met het volle evangelie! Oftewel, alles is erop gericht dat Nederland gered gaat worden. God grifte de woorden “Nederland zal worden gered” in zijn hart en liet Matthias duidelijk zien dat er nog een 4e activiteit moest komen, het houden van 4-daagse openlucht campagnes in Nederland. Stichting Nederland gered werd een feit!

Eind 2015 begon Matthias met het hardop voorlezen en beschikbaar maken van de Herziene Staten Vertaling in MP3 en als Podcast. Geloof komt immers door het horen van het Woord!

Tot op de dag van vandaag is Matthias Joosse een vurige evangelist met een krachtige bekeringsboodschap. Matthias leeft voor het aanvuren, bemoedigen, motiveren, activeren en wakker maken van het Lichaam van Christus. God laat hem op steeds meer plaatsen in het land spreken en zijn manier van spreken kenmerkt zich door confrontatie, enthousiasme, passie en bewogenheid voor het verlorene! God weet door zijn predikingen vele mensen te raken waardoor ze aangevuurd, wakker geschud, geconfronteerd en terug gebracht bij de Vader worden om Zijn genade te mogen ontvangen.